UNICEF + Maternale en neonatale tetanus

UNICEF en haar partners bestrijden tetanus bij moeders en pasgeborenen (MNT) overal ter wereld door middel van opvoeding, hulpverlening en grote vaccinatieprogramma’s. Behalve het leveren van tetanusvaccin tot in de verste uithoeken en op alle mogelijke manieren — inclusief te paard en zelfs te voet — zorgt UNICEF voor de opleiding van traditionele vroedvrouwen en geboortebegeleiders in veilige geboortecentra en voor de verspreiding van veilige geboortekits. Om tetanus bij moeders en pasgeborenen nóg beter te bestrijden, ondersteunt UNICEF ook prenatale zorgen en een grote verscheidenheid aan andere gezondheidsdiensten voor moeders en pasgeborenen.

Sinds 1999 hebben UNICEF en haar partners 90 miljoen vrouwen in 50 landen ingeënt met twee of meer doses van het vaccin en zijn ze erin geslaagd de ziekte in 46 landen uit te roeien. Enkele landen die onlangs de uitroeiing van tetanus bij moeders en pasgeborenen hebben goedgekeurd, zijn Turkije, Boeroendi en de Democratische Republiek Congo. Tetanus bij moeders en pasgeborenen blijft een dodelijke bedreiging in 13  landen.

Voor meer informatie over de inspanningen van UNICEF bij de bestrijding van tetanus bij moeders en pasgeborenen, kunt u deze website bezoeken:
http://www.unicef.org/health/index_43509.html