Go Back

What to share: Updates from the field

Wat te delen: updates uit het veld

Kiwanis International en UNICEF bereiken geweldige resultaten dankzij het Eliminate-project. Zoals u zich wellicht herinnert, is de kindersterfte drastisch gedaald (elke dag overlijden er 25 baby's minder) sinds we de wereldwijde strijd zijn aangegaan tegen tetanus bij moeders en pasgeboren baby's (MNT). Bovendien zijn 19 landen tetanusvrij verklaard.

De continue stroom van gulle donaties van Kiwanisleden en -clubs van over de hele wereld zorgt ervoor dat UNICEF vaccinatieprogramma's kan opzetten en voorlichtingscampagnes kan houden in de 21 landen waar MNT nog steeds een bedreiging vormt. Hier volgt een voorproefje van hoe onze dollars/euro's door UNICEF worden gebruikt om in deze landen een verschil te maken:

• In Equatoriaal-Guinea is onlangs een controleonderzoek gehouden. In de regio Somali in Ethiopië en Niger zal binnenkort hetzelfde onderzoek worden gehouden. Dat betekent dat we in de komende maanden nog drie overwinningen op MNT zouden kunnen vieren, waarbij het totaal aantal landen waar tetanus nog een bedreiging vormt op minder dan 20 zou komen te staan.

• In twee landen, namelijk Angola en de Democratische Republiek Congo worden prevalidatie-onderzoeken gedaan. De een na laatste stap voordat daadwerkelijk vastgesteld kan worden of het gelukt is om MNT uit te bannen. Als die onderzoeken positief zijn, zullen deze landen overgaan tot de laatste stap: het controleonderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie.

• In totaal zouden 14 landen (inclusief de bovenstaande landen) tegen het einde van 2017 tetanusvrij verklaard kunnen worden, op voorwaarde dat er geld beschikbaar blijft.

Het is geweldig om te zien dat er vooruitgang wordt geboekt in de strijd tegen tetanus bij moeders en pasgeboren baby's. Deze vooruitgang kan echter alleen blijven bestaan, indien er voldoende geld beschikbaar blijft. Met een toezegging helpt u UNICEF om activiteiten te plannen en met contante donaties kan UNICEF de campagnes daadwerkelijk uitvoeren.

Help ons om het jaar 2015 af te sluiten met de allerbeste geldinzamelingsmaand ooit. Herinner uw club eraan om de openstaande donaties in te dienen. Bent u van plan om een cadeau te geven dat levens redt? Doe dan vandaag nog een donatie.

Share: Facebook DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Furl it!