Go Back

Donor profile: Amy Zimmerman

Donateursprofiel: Amy Zimmerman

Amy Zimmerman is naar eigen zeggen een avontuurjunkie. Ze heeft een vogelspin geknuffeld en skydiven, wildwatervaren en opstijgen in een luchtballon zijn haar ook niet onbekend. Ze is in bijna 30 landen geweest om exotische culturen op te snuiven en nieuwe smaken te ontdekken. Het is dan ook niet vreemd dat Amy 'avontuurlijk' bovenaan haar lijstje heeft staan als ze zichzelf moet omschrijven met de eerste letter van haar voornaam. Amy straalt de passie voor het leven, haar familie, vrijwilligerswerk en haar werk uit door het maximale uit elk moment te halen. Aardige Amy, Aanpasbare Amy, Ambitieuze Amy en Activist Amy maken haar top 5 compleet.

Dat laatste is ze verrassend genoeg nog niet zolang. Een nieuwe eigenschap die ontstond toen ze steeds meer betrokken raakte bij het Eliminate-project, een samenwerkingsverband tussen Kiwanis International en UNICEF om tetanus bij moeders en pasgeboren baby's uit te bannen.

"Ik zag mezelf niet als activist, totdat een collega mij erop wees. Een activist kan soms een negatieve bijklank hebben,” zegt Amy. “Dus ik zocht de definitie van activist op en als je kijkt naar bepaalde aspecten dan zou je kunnen zeggen dat ik er één ben. Ik ben zeker aan het strijden voor een sociale verandering. Ik wil dat de wereld een betere plek wordt voor iedereen, vrij van tetanus bij moeders en pasgeboren baby's. Ik wil dat alle kinderen de kans krijgen om op te groeien, kansen krijgen in het leven, kunnen lachen en liefhebben, plezier kunnen hebben, kunnen leren en worden gestimuleerd.

Amy begon zich in 2011 in te zetten voor het Eliminate-project, al was ze jaren eerder al betrokken bij Kiwanis via de Keyclub van Carroll High School in Dayton, Ohio. Lidmaatschap van CKI en CKI alumni volgde niet lang daarna. Gezien haar passie voor vrijwilligerswerk lag het lidmaatschap van Kiwanis in de lijn der verwachting.
Amy leidt momenteel de geldinzamelingsactiviteiten van de Kiwanisclub in Cincinnati. De club heeft toegezegd om USD 127.500 voor het Eliminate-project in te zamelen. Een van haar favoriete bezigheden is het zelf maken en verkopen van kerstkaarten. Daarmee is in de afgelopen drie jaar USD 4.200 ingezameld.

“De eerste geldinzamelingsactiviteiten van onze club waren een garage sale (rommelmarkt aan huis) en een 'Angels & Demon'-evenement” aldus Amy. “Het lukte ons al snel om ‘we denken dat we iets kunnen betekenen’ om te zetten in het hier en daar inzamelen van USD 1000. Hierdoor lijkt ons doel een stuk haalbaarder.”

Naast het ondersteunen van de geldinzamelingsactiviteiten is ze ook multi-divisiecoördinator voor het Eliminate-project in het Kiwanisdistrict Ohio. Ze draagt ideeën aan om geld in te zamelen binnen het district, werft vrijwilligers en zorgt ervoor dat het moraal binnen haar team hoog blijft. Volgend jaar treedt ze aan als districtgouverneur van Ohio en al haar eerdere ervaringen zullen haar dan goed van pas komen.

“Ik heb zoveel geleerd als vrijwilliger,” zegt Amy. "Als toekomstig gouverneur kan ik meer doen om de organisatie te leiden en richting te geven voor de komende 100 jaar aan dienstverlening.

Met daarnaast haar werk als klantmanager voor Procter & Gamble bij Hewlett-Packard Company, blijft Amy een bezige bij. Tijd voor reizen, volleybal, golf, familie en vrienden, en fotografie weet deze jonge professional toch altijd te vinden. Voor Amy vormen Kiwanis en het Eliminate-project ook een prioriteit.

“Mensen vragen vaak wat ik voor mezelf doe. Dan is mijn antwoord: Ik doe vrijwilligerswerk. Ik krijg net zoveel terug als dat ik erin stop,” zegt ze. “Ik stimuleer mensen om iets terug te doen voor de maatschappij. En als ik er dan iets voor terugkrijg, zeg ik 'dank je wel'. Het werkt op de een of andere manier.”

Haar inzet werd eerder dit jaar beloond. Amy kreeg de kans om het succes van het Eliminate-project in Cambodja met eigen ogen te aanschouwen en om nog een land toe te voegen aan haar lijst.

Als ze terugdenkt aan de levensverhalen van vrouwen uit afgelegen dorpen in de provincie Mondulkiri in Cambodja wordt ze emotioneel. “We spraken met een vrouw uit het dorp en een vrijwilliger die voorlichting geeft over tetanus over hun levensverhalen. Ik herinner me het verdriet en de pijn in de gezichten van deze prachtige vrouwen, terwijl ze het verlies van hun kinderen via een tolk met ons deelden; een 17 dagen oude baby en een kind van 6 jaar. Ze begrijpen niet helemaal waarom hun kinderen zijn gestorven, maar het heeft diepe sporen achtergelaten in hun hart. ”

“Tetanus zit overal in de grond,” zegt Amy. “Vrouwen in ontwikkelingslanden hebben geen toegang tot onderwijs en vaccinaties. Iets voor hen kunnen betekenen, is waar ik het voor doe.”

In 2011 begon Kiwanis zich voor het eerst in Cambodja in te zetten voor de uitbanning van tetanus bij moeders en pasgeboren baby's. Nu, vijf jaar later, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie Cambodja tetanusvrij verklaard.

“Ik ben zo dankbaar dat ik de reis naar Cambodja heb mogen maken en dat ik deel mag uitmaken van het Eliminate-project. “Kiwanis en UNICEF verbeteren daadwerkelijk de wereld, één kind en één gemeenschap per keer!” aldus Amy. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we tetanus uiteindelijk zullen verslaan en dan kan ik zeggen: "ik heb eraan meegewerkt".”

Share: Facebook DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Furl it!