Go Back

Kiwanis delegation visits the Philippines

Kiwanis-delegatie bezoekt de Filipijnen


Vorige maand is een delegatie van Het Eliminate-project naar de Filipijnen afgereisd om met eigen ogen te zien hoe er gewerkt wordt aan de uitbanning van tetanus bij moeders en pasgeborenen. De delegatie heeft de Filipijnse hoofdstad Manilla bezocht, evenals verschillende plaatsen in de provincie Benguet. Van 16 tot 20 april hebben delegatieleden Bob Parton, Valerie Brown, Bridgetta Jones, Chia-Sing Hwang, Wu-Tien Huang en Dato’ Wong Foon Meng samen met personeelsleden van Kiwanis en UNICEF vaccinatieklinieken bezocht en plaatselijke gezondheidsdeskundigen, vrouwen en kinderen ontmoet.

De Filipijnse gezondheidszorgautoriteiten zijn vastbesloten om tetanus bij moeders en pasgeborenen uit te bannen in de negen risicogebieden van het land.

De gezondheidszorgautoriteiten zijn begonnen met een deur-tot-deur-campagne in Solana, waarbij alle vrouwen van 15-40 jaar drie inentingen met het tetanustoxine gegeven worden.

Deze campagne werd voorafgegaan door een grondige planning. Alle huishoudens waar vrouwen van de doelgroep wonen, werden in kaart gebracht en er werden dorpsvergaderingen georganiseerd om deze vrouwen en hun familieleden voor te lichten over het belang van inenting. Het is van fundamenteel belang de gemeenschap voor te lichten voordat de hulpverleners met hun injectiespuiten ten tonele verschijnen. Om de angst voor injectienaalden en andere mogelijke bedreigingen voor het succes van de campagne te verminderen, is de marketingboodschap begeleid door speciale discussiegroepen. Uiteindelijk werd gekozen voor grote posters met de vraag: "Ben je er klaar voor?" Een zelfverzekerde jonge vrouw ontbloot haar arm en lacht: "Ik ben er klaar voor!"

Blogberichten, foto's en verhalen van de delegatie worden gedeeld op Facebook, Twitter en de blog van Het Eliminate-project op de website van onze campagne. Houd ons in de gaten voor meer verhalen uit het werkveld!

Share: Facebook DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Furl it!