Donor Profile

In 1940, een jaar na de officiële oprichting van de Kiwanis International Foundation, deed Walter Zeller de eerste schenking: 25 zilveren dollars, in de hoop dat de Foundation daarmee een reservepotje kon opbouwen.

En de droom van deze schenker werd werkelijkheid. Zijn munten werden bij opbod verkocht voor 625 dollar en brachten zo de wereldwijde hulpactiviteiten van de Kiwanis International Foundation op gang. We zijn nu duizenden donoren verder. De Foundation is uitgegroeid tot een organisatie waarin vele miljoenen dollars omgaan, die bijdragen toekent aan Kiwanis-clubs en die financiële steun verleent aan wereldwijde serviceprojecten die levens kunnen veranderen.

Zeller werd geboren in Waterloo County, bij de stad Kitchener in Ontario (Canada). Hij was de oprichter van de Zeller-winkelketen in tweedehands goederen. Hij begon zijn loopbaan in 1912 als magazijnjongen bij het bedrijf F.W. Woolworth. Later werd hij verkoopdirecteur voor New York bij de winkelketen Metropolitan. Zijn medewerkers zagen hem als een energieke man, onweerstaanbaar en rechtdoorzee. Verder was hij directeur van het National War Savings Committee en speciaal adviseur van de voorzitter van de Wartime Prices and Trade Board.

Zeller besteedde een groot deel van zijn leven aan liefdadigheid. Hij was directeur van de YMCA in Montreal en bleef jarenlang in vele hoedanigheden betrokken bij zijn Kiwanis-club. Hij was president van de club van Montreal en gouverneur van het district Quebec-Ontario-Maritimes.

Vol trots mogen we namens het Eliminate-project Walter Zeller eren vanwege zijn betrokkenheid bij de serviceactiviteiten, door de oprichting van de Walter Zeller Fellowship. Deze is exclusief in het leven geroepen voor het Eliminate-project. U kunt lid (‘Walter Zeller Fellow’) worden door een eenmalige gift van 1250 dollar, of door een toezegging van dit bedrag verspreid over twee opeenvolgende jaren, aan het Eliminate-project. Alle Walter Zeller Fellows ontvangen een speciale medaille, een reversspeldje en een certificaat. Wie het volledige schenkingsbedrag van 1250 dollar vóór 30 september overmaakt, wordt benoemd tot Charter Zeller Fellow. Doe met ons mee om Walter Zeller te eren en steun het Eliminate-project als Walter Zeller Fellow.Foto: Na drie jaar praten was het zo ver: bij de viering van de 25e verjaardag van Kiwanis in januari 1940 in Detroit (Michigan), maakte de Kiwanis International Foundation geheel in stijl een begin met haar fondsenwervingsactiviteiten tijdens een hevige sneeuwstorm. Walter Zeller, voormalig gouverneur van het district Ontario-Quebec-Maritime (uiterst links op de foto met de taart), beet het spits af met een schenking van 25 Canadese zilveren dollars, waarmee de verjaardagstaart op het gala werd versierd. De munten werden bij opbod verkocht en de opbrengst diende als startkapitaal voor de nieuwe stichting. De uit vijf verdiepingen bestaande taart werd niet aan de gasten opgediend, maar in stukken gesneden en naar de weeshuizen in de omgeving van Detroit gebracht.

Give Dutch E-MAILUPDATES

Donor Profiles

profile

Geboorteplaats: Waterloo County, bij de stad Kitchener in de Canadese provincie Ontario

Eerste baantje: vakkenvuller bij het bedrijf F.W. Woolworth in 1912.

Loopbaan bij Kiwanis: President van de Kiwanis-club van Montreal en gouverneur van het district Quebec-Ontario-Maritime.

Eerste donatie: Doneerde 25 Canadese zilveren dollars als appeltje voor de dorst voor de Kiwanis International Foundation in 1940.

Zeller-rekenkunde: 25 Canadese dollars in muntstukken werden geveild en verkocht voor 625 Amerikaanse dollars, om een begin te maken met de wereldwijde service-inspanningen van de Kiwanis International Foundation.

Blijk van erkentelijkheid: Het Walter Zeller-genootschap voor het Eliminate-project (toezegging van US$ 1250) - speciale medaille, reversspeldje en certificaat.