Donor Profile

Toen Randy DeLay door zijn buurman in Corpus Christi, Texas, werd uitgenodigd voor een gratis lunch tijdens de vergadering van de Del Mar Kiwanis-club, sloeg Randy dit niet af. Twee weken later deed Randy mee aan een ander clubevenement: hij was knuffelaar bij een pleisterplaats van de Special Olympics waar hij hardlopers een knuffel gaf als ze de wedstrijd hadden uitgelopen. Daar beleefde Randy zijn eerste ‘Kiwanis-moment’. Een van de deelnemers die in Randy’s baan liep, viel en werd laatste. Wat had kunnen uitdraaien op een verdrietig moment, werd een prachtig voorbeeld van goedheid: tijdens de prijsuitreiking deed de winnaar zijn gouden medaille af en hing deze om de nek van de deelnemer die was gevallen. “Dat is nog steeds het ontroerendste moment dat ik via Kiwanis heb mogen meemaken,” zegt Randy.

Eigenlijk hielp Kiwanis Randy een nieuwe richting in zijn leven te vinden op een moment dat hij dat nodig had. De focus op service die hij door Kiwanis kreeg, was een belangrijk onderdeel van zijn verandering. Volgens Randy is een Kiwaniër “iemand die probeert om wat minder aan zichzelf te denken en wat meer aan anderen”. Drue DeLay, Randy's vrouw, merkte de invloed van Kiwanis op Randy ook. “Hij kreeg meer compassie en was er trots op als hij anderen hielp.” Niet lang daarna deed de hele familie mee, waarbij ze samen naar districtscongressen gingen en Randy steunden bij zijn opmars in leidinggevende functies bij Kiwanis. Dertig jaar na die gratis lunch bij Del Mar werd Randy aangesteld als campagnevoorzitter voor het Eliminate-project, nadat hij als voorzitter van de selectiecommissie voor het Wereldwijde Serviceproject had gefungeerd.

Omdat het werk van haar man als Kiwaniër steeds meer ging draaien om zijn taken in het kader van het Eliminate-project, zag Drue de ontwikkeling van de wereldcampagne van dichtbij. “Ik dacht: deze campagne zal de organisatie groter maken en voor meer leden bij de club zorgen.”

Ze begreep pas goed wat het project inhield op het congres van Kiwanis International in 2011. “Uiteindelijk realiseerde ik me hoe groots dit is toen ik dr. François Gasse in Genève hoorde spreken en zag hoe toegewijd hij was,” zegt Drue. “Een dokter die zijn leven in het teken van de uitbanning van tetanus stelt. Toen ik dat zag, raakte de kern van het Eliminate-project mij pas echt. Het gaf me een reden om ons leven te wijden aan het uitroeien van deze ziekte.”

Als ze stilstaat bij de 55.000 moeders en hun pasgeborenen wier levens door de donatie van de familie DeLay beschermd worden, is Drue geroerd en weet ze dat zij en Randy meehelpen om de volgende generatie een gezonde en gelukkige start in het leven te geven. “Het is zo’n waardevol moment als je bevalt,” zegt Drue, die zelf twee kinderen en vijf kleinkinderen heeft. “Het leven schenken aan een ander mens is zo iets waardevols.”

Randy voelde zich als voorzitter van het Eliminate-project geïnspireerd om het goede voorbeeld te geven. “Het is een ambitieuze donatie, maar wat ons betreft is het iets waarvan mijn geloof en mijn vertrouwen in God zegt dat ik het moet doen,” zegt hij. “Ik kan anderen niet vragen ambitieus te zijn als ik dat zelf niet ben.”

Voor elk lid van de Kiwanis-familie is het Eliminate-project een kans om te voldoen aan de drijfveren die hen ertoe inspireren iets belangrijks te doen. Voor Randy en Drue is het een kans om deel te nemen aan een wereldwijde campagne en tegelijk ook het hogere doel waar ze in hun leven naar streven. “Het komt niet vaak voor dat je wensen en je doel op één lijn komen te liggen en dat je een kans krijgt om dat doel te bereiken door anderen te helpen,” zegt Randy. “Daar gaat het bij het Eliminate-project om. Alle ervaringen in mijn leven die mij naar het Eliminate-project toe hebben geleid, herinneren mij er dagelijks aan dat ik mezelf niet al te serieus moet nemen.”

Drue voegt daaraan toe: “Als iets onmogelijk schijnt, komt de waarheid naar boven. Die waarheid is: heb lief en help je medemens. Je kunt dat alleen doen als je liefde in je hart voelt.”

Give Dutch E-MAILUPDATES

Donor Profiles

profile

Club:  Randy: Greater North Houston Kiwanis-club en West Houston Kiwanis-club

Positie bij Kiwanis:  Randy: Campagnevoorzitter voor het Eliminate-project

Hoe lang lid?: Randy: 30 jaar

Beroep: Randy: advocaat en raadsheer; Drue: huisvrouw

Kinderen: 2 (Nicole en Randy II); 5 kleinkinderen

Favoriet sportteam: Randy: het team van onze kleinzoon!; Drue: het Amerikaanse footballteam Houston Cougars

Andere organisaties die u steunt: Drue: leidster bij de zondagsschool en Bible Study Fellowship Children (bijbelstudiegroep voor kinderen); American Cancer Society (Amerikaanse kankerstichting) Randy: ouderling en leider bij de Bible Study Fellowship Children; Boy Scouts of America, Children’s Miracle Network (netwerk van kinderziekenhuizen)

Hobby’s: Tijd doorbrengen met de kleinkinderen: “We boffen dat we onze vakantie kunnen plannen met onze kinderen en kleinkinderen tijdens Kiwanis-congressen. De kinderen vonden Las Vegas te gek!”