Donor Profile

Begin juni 2011 bereidde Chuck McIlravey zich voor op de presentatie van het Eliminate-project aan de bestuursleden van Kiwanis Foundation Canada en hij had er meteen vertrouwen in. Dit was niet de eerste keer dat de bestuursleden van het Eliminate-project hoorden. Chuck werd na een gesprek met Colin Reichle, de beoogde president van de stichting, gevraagd om de presentatie voor het bestuur te doen. Zowel Chuck als Colin was ervan overtuigd dat de stichting de Kiwanis-clubs in Canada moest laten zien wat leiderschap was alsook de positieve boodschap dat de stichting in het Eliminate-project geloofde en dit steunde.

De presentatie werd heel positief ontvangen en alle bestuursleden toonden dezelfde passie. Ze voelden dat dit project Kiwanis overal meer bekendheid kon geven.

Met deze unanieme steun besloot het leiderschap van de Kiwanis Foundation Canada om in een vroeg stadium een voorbeelddonatie aan de Eliminate-fondsenwervingscampagne te schenken, van cruciaal belang voor de campagne. De Kiwanis Foundation of Canada zal 250.000 Canadese dollars apart zetten. Dit bedrag wordt gebruikt om geld dat door Kiwanis-clubs in Canada wordt opgehaald, aan te vullen. Voor elke opgehaalde CA$ 3 zal de stichting CA$ 1 extra bijdragen (tot maximaal CA$ 250.000) om hiermee een actieve rol te spelen in het ophalen van de eerste CA$ 1.000.000 voor het Eliminate-project in Canada. Zodra het opgehaalde bedrag is verhoogd, zullen Kiwanis-clubs in Canada bijna 600.000 levens hebben gered van en beschermd tegen tetanus bij moeders en pasgeborenen.

“Het was niet moeilijk,” zegt McIlravey, oud-gouverneur van het district Oost-Canada en het Caribisch gebied en een van de 12 regiocoördinatoren voor het Eliminate-project. “Iedereen is enthousiast over dit project.” Het gaat over kinderen, over wie we zijn en waar we als vrijwillige leden van een internationale serviceorganisatie in geloven.

De Kiwanis Foundation Canada loopt al bijna 40 jaar voorop wat betreft serviceprojecten en werkt met Kiwanis-clubs samen om programma’s te ontwerpen die jonge mensen in Canada en de internationale gemeenschap helpen. De betrokkenheid van de stichting bij het Eliminate-project versterkt deze historische rol van koploper, zowel wereldwijd als in de eigen gemeenschap.

“Leiderschap door het goede voorbeeld te geven is de beste manier van leiderschap, vooral als er een goede mogelijkheid is om levens te redden en de leefomstandigheden te verbeteren,” zegt Colin Reichle, president van de stichting in de jaren 2011-2013. “Het Eliminate-project geeft ons die mogelijkheid. Als de Kiwanis Foundation Canada de bijdragen van Kiwaniërs in heel Canada kan verhogen, dan is dat precies wat we moeten doen.”

En zo geschiedde.

“Eén kind en één gemeenschap per keer – daar gaat het om,” zegt McIlravey.

Voor meer informatie over deze donatie en om te bepalen of een vermeerderingsdonatie of uitdagingsdonatie de juiste stap is voor u of uw stichting, kunt u contact opnemen met het campagnekantoor van het Eliminate-project via Campaign@TheEliminateProject.org of +1-317-217-6213.Foto: Tijdens de presentatie van de uitdaging op het congres van Kiwanis International in Genève (van links naar rechts): Hugh Siggins, president van Kiwanis International Foundation, Chuck McIlravey, Colin Reichle en Jim Steele, leiders van de Kiwanis Foundation of Canada, en Jack Harten, onmiddellijk voorafgaand president van de Kiwanis International Foundation.

Give Dutch E-MAILUPDATES

Donor Profiles

profile

Naam van de stichting: Kiwanis Foundation of Canada

Vestigingsplaats: Brantford, Ontario

Steunen kinderen sinds: juli 1973

Donatie: CA$ 250.000 (US$ 265.000)

Waardering: belangrijke aanvangsdonatie voor de campagne van het Eliminate-project

Het plan: $ 1 geven voor elke $ 3 ingezameld door Kiwanis-clubs in Canada voor het Eliminate-project, tot CA$ 250.000

Afspraak: voor elke ingezamelde CA$ 3 voegt de stichting CA$ 1 toe (tot CA$ 250.000)

Het doel: een actieve rol spelen bij het inzamelen van CA$ 1 miljoen (US$ 1.060.000) voor het doel van het Eliminate-project in Canada.

De impact: 589.000 moeders en hun toekomstige baby's redden en beschermen