Over de kaart

Over de kaart
De interactieve kaart met daarop de campagnevoortgang (“de kaart”) is een initiatief en product van Kiwanis International Foundation. De kaart geeft de landen weer waar tetanus bij moeders en pasgeborenen (MNT) een bedreiging blijft vormen voor de openbare gezondheid of waarvan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft bevestigd dat MNT is uitgebannen sinds het begin van de fondsenwervingsacties in het kader van Het Eliminate-project. Daarnaast geeft de kaart informatie over de geldinzamelingsacties die uitsluitend door Kiwanis International en de verschillende organisaties/clubs binnen Kiwanis (Kiwanis International Foundation, Circle K, Key Club, Builders Club, K-Kids en Aktion Club) zijn ondernomen voor Het Eliminate-project. De kaart weerspiegelt op geen enkele manier een standpunt van UNICEF aangaande de rechtspositie van een land of grondgebied, of de afbakening van welke grenzen dan ook.

Geschiedenis van MNT-uitbanning
Sinds 1999 hebben UNICEF en haar partners in 28 landen MNT uitgebannen. In 2010 kondigde UNICEF een nieuwe samenwerking met Kiwanis International aan om de strijd tegen MNT aan te gaan. Sinds 30 oktober 2012 vormt MNT in 31 landen nog steeds een bedreiging voor de openbare gezondheid.

Het MNT-uitbanningsinitiatief
Het MNT-uitbanningsinitiatief is een internationale publiek-private samenwerking, waarbij nationale overheden, UNICEF, WHO, UNFPA, GAVI, USAID/Immunization Basics, CDC, UNICEFs Nationale Comités, de Japanse overheid, Save the Children, PATH, RMHC, The Bill & Melinda Gates Foundation, Kiwanis International, Pampers (een divisie van Procter & Gamble) en BD betrokken zijn.